Logo_white_web

Att samspela med, njuta av och att vara i naturen är livsviktigt för mig.

Jag har haft en nära relation till naturen ända sedan jag var barn, då bland annat mulleskola och segling gjorde starkt intryck på mig. I tonåren förstod jag att allt handlar om vädret och efter gymnasiet bestämde mig för att blir meteorolog.

Mitt i studierna gjorde jag ett år värnplikt och lärde känna försvarsmakten som sen efter avslutad meteorologiexamen skulle bli min arbetsgivare i många år (major och meteorolog). I försvarsmakten har jag haft förmånen att arbeta i olika delar av landet, vilket möjliggjort att lära och förstå lokalväder på riktigt.

Jag är meteorolog i själ och hjärta.

2017 fick jag förfrågan att ansluta till väderredaktionen på SVT. Utan att någonsin drömt om att jobba med TV tänkte jag att det är roligare att säga ja – och lite nyfiken var jag. 

Sedan dess har jag också haft förmånen att göra specialuppdrag för bland annat Mitt i naturen, kungliga bröllop och olika idrottsevenemang. 

Utbildning

Utbildad meteorolog med en forskarutbildning i dynamisk meteorologi, samt senare kurser i klimatförändringar och fysiologi i extrema miljöer.

Erfarenheter

SM-silver i marathon, korsat Atlanten tre gånger, åkt Vasaloppet sju gånger.